Alles over uitdeuken zonder spuiten

Welke voordelen heeft uitdeuken zonder spuiten? Wat kost het? En hoe zit het met mijn bestelautoverzekering en eigen risico bij schadeherstel? Allemaal logische vragen die iedereen heeft en die niet altijd even makkelijk zijn te beantwoorden. Hieronder wordt antwoord gegeven in hoeverre dat kan of wordt aangegeven waar het antwoord gevonden kan worden.

Voordelen van uitdeuken zonder spuiten

Deze techniek heeft verschillende voordelen:

  • Snelle service/proces;
  • Goedkoop;
  • Geen kleurverschil in lak;
  • Milieuvriendelijk;
  • Moeilijkste plekken bereikbaar;
  • Geen waardevermindering van uw auto;
  • Goede autoschadeherstelbedrijven zijn herkenbaar door aansluiting bij FOCWA (Federatie van ondernemers  in de Carrosserie- en Wagenbouw en Aanverwante bedrijven.

Snelle service/proces

Enkele tijdrovende werkzaamheden zoals schuren, plamuren en spuiten zijn niet van toepassing, waardoor het herstellen sneller kan gebeuren. In de meeste gevallen kunt u zelfs wachten terwijl uw auto wordt gerepareerd.

Goedkoop

Geen enkele manier van deuken verwijderen is zo goedkoop als uitdeuken zonder spuiten. Het gemiddelde dat op herstelwerkzaamheden wordt bespaard ligt tussen de 50% en 75%.

Geen kleurverschil in lak

Omdat er niet gespoten hoeft te worden en er überhaupt geen lakschade heeft plaatsgevonden (anders is uitdeuken zonder spuiten niet mogelijk), is er geen risico op kleurverschil door de behandeling.

Milieuvriendelijk

Er worden geen milieubelastende stoffen of middelen gebruikt, slechts speciaal gereedschap om de deuken en bulten te ‘masseren’.

Moeilijkste plekken bereikbaar

Door gespecialiseerd gereedschappen kunnen alle moeilijke plekken probleemloos worden bereikt, zelfs deuken en bulten onder spanten.

Geen waardevermindering van uw auto

De schade wordt hersteld zonder materialen te vervangen of toe te voegen. Uw auto blijft in originele staat en wordt in de meeste gevallen voor 100% gerepareerd, waardoor waardevermindering niet van toepassing is.

Aansluiting bij FOCWA

Er is altijd een specialist bij u in de buurt die is aangesloten bij FOCWA. Alle activiteiten van FOCWA zijn erop gericht om kwaliteit en professionaliteit te garanderen middels een heldere selectiebeleid en jaarlijkse controles bij aangesloten specialisten.

Wat kost uitdeuken zonder spuiten?

Kosten zijn altijd afhankelijk van het aantal deuken, bulten of andere schade die uw auto heeft opgelopen. Alleen een deskundige kan de exacte prijs voor schadeherstel bepalen. Eerst worden de deuken (of deuk) in uw auto bekeken. Vervolgens worden de mogelijkheden bekeken en besproken en wordt er een prijs berekend. Ook wanneer er voor verzekeringsmaatschappijen wordt gewerkt, wordt er een calculatie gemaakt. Zo weten alle partijen waar ze aan toe zijn.

Eigen risico bij schadeherstel

Of schadeherstelwerkzaamheden vergoed worden en hoeveel uw bijdrage aan eigen risico bedraagt kan per schadeoorzaak en verzekering verschillen. Als u contact opneemt met een FOCWA aangesloten bedrijf dan heeft u hier geen omkijken naar. Betreffende specialist zal voor u al het verzekeringswerk uitzoeken en regelen. Het enige dat u hoeft te doen is contact opnemen met een FOCWA specialist, een vrijblijvende offerte aanvragen, toestemming tot reparatie geven en genieten van een volledig bult- en deukvrije auto.