Autoschade, wat nu?

Helaas overkomt het bijna iedereen wel eens. Je rijdt met je auto weg en ziet net dat ene paaltje over het hoofd. Of je schat een bocht een beetje verkeerd in en raakt de lantaarnpaal met je auto. Een deuk of kras is dan zo gemaakt. Hoewel je auto er niet mooier van wordt, is het gelukkig vaak alleen blikschade. Je kunt overwegen om de deuk of kras te laten voor wat het is en rustig met je auto verder rijden. Toch is dit lang niet altijd verstandig. Een kras of deuk kan vaak eenvoudig worden verholpen zonder er een al te hoge prijs voor hoeven betalen. Daarnaast kan deze deuk of kras juist voor roest zorgen na verloop van tijd en dan ben je helaas verder van huis.

Auto laten repareren bij de garage

Wanneer je ervoor kiest je auto te laten repareren, is het verstandig naar een autogarage te gaan die aangesloten is bij BOVAG. Zo kun je je auto repareren in Emmen bij Autobedrijf Ferdy Snijders. Hier wordt volgens de BOVAG richtlijnen gewerkt. Dat houdt onder andere in dat je altijd één jaar garantie hebt op werkplaats reparaties. En dat geeft je net even een beetje meer zekerheid. Autoschade repareren vraagt om vakmanschap. Bekijk voordat je je auto wegbrengt eerst even de referenties om er zo zeker van te zijn dat het goed zit. 

Grote reparaties

Heb je grote schade gereden? Dan loont het wellicht deze schade te melden bij je verzekeraar. Daarvoor dien je enkele stappen te ondernemen, zeker wanneer er andere partijen bij betrokken zijn. Zorg ten eerste dat je rustig blijft en kijk of je eventuele getuigen ziet, mocht dat nodig zijn. Neem contact op met je verzekeraar en leg de situatie uit. Vaak word je dan gevraagd een afspraak te maken bij een autoschadebedrijf. Deze helpen je verder en wanneer je verzekerd bent voor de schade, worden de kosten voor de reparatie verder afgehandeld door je verzekeraar.  

Auto niet meer te repareren?

Zijn de kosten voor de auto reparatie groter dan de waarde van de auto? Dan is repareren wellicht niet meer mogelijk. In dat geval is het beter een nieuwe auto te kopen. Dat kan een leuke occasion zijn, maar uiteraard is een nieuw model ook erg mooi. Je kunt de auto vaak achterlaten bij het reparatiebedrijf of je kunt deze misschien nog verkopen aan de sloop. Daarnaast is het mogelijk de auto aan een hobbyist te verkopen. Deze vinden het vaak leuk om aan de auto te sleutelen en proberen er nog wat van te maken. Is dat echt niet meer mogelijk, dan zullen de goede onderdelen van de auto gehaald worden en elders hergebruikt worden. Zo doet je auto toch nog dienst.