De nieuwe Range Rover Evoque

Alles wat u moet weten over de geheel nieuwe Range Rover Evoque van de tweede generatie, die een verbeterde functionaliteit, efficiƫntie en technologie belooft die past bij de bekende stijl.

De Range Rover Evoque ging al weer een tijdje mee en verkocht goed, om deze reden heeft Jaguar Land Rover besloten een tweede generatie op de markt te brengen. De nieuwe Range Rover Evoque is zowel van binnen als van buiten compleet vernieuwd. De styling komt overeen met het vorige model maar omdat de auto op een nieuw platform staat is de wielbasis gegroeid, iets wat de achterpassagiers ten goede komt. Ook de bagageruimte is groter geworden.

Motoren aanbod

Ook motorisch zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo is de Range Rover Evoque nu ook als mild hybrid verkrijgbaar waardoor remenergie opgevangen wordt en opnieuw gebruikt kan worden. Het nieuwe platform ondersteunt ook volledig elektrische aandrijving, de verwachting is dan ook dat een volledig elektrische Range Rover Evoque later zal volgen.

Technologie

Naast het uiterlijk en het motorenaanbod zijn flink wat nieuwe technologieen vernieuwd. Er is een terrain response system, Ground View technologie en een slimme achteruitkijkspiegel beschikbaar. Ook nieuw zijn de digitale displays. Een groot touchscreen scharniert automatisch naar voren wanneer u de motor van de Evoque start, waardoor menu’s voor het navigatiesysteem, de stereo-installatie en de telefooninstellingen binnen handbereik komen. De hele onderste middenconsole is inmiddels ook aanraakgevoelig en wordt gebruikt voor de bediening van secundaire systemen, zoals de klimaatregeling en de off-road rijmodi.

Het nadeel van dit soort laag gemonteerde aanraakschermen is dat ze vaak storend zijn om te gebruiken tijdens het rijden, omdat ze je dwingen je ogen van de weg te halen om het juiste gebied te vinden om in te drukken. Om deze reden biedt Land Rover ook twee roterende draaiknoppen die van functie veranderen afhankelijk van het geselecteerde menu en die te bedienen zijn zonder uw ogen van de weg te halen.

Meer informatie

Op de website van Jaguar Landrover dealer Kimman is het complete overzicht te vinden van alle nieuwigheden van de Nieuwe Evoque.