Koni schokdempers uitgelicht: KONI Sport Kit

Veel fabrikanten van performance-onderdelen zijn bedrijven die actief zijn in de autosport. De autosport is de ideale industrie om onderdelen uitvoerig te testen onder de meest extreme omstandigheden. KONI is zo’n bedrijf dat zich graag laat uitdagen. Met de KONI Sport Kit proberen ze de uitstekende prestaties over te brengen naar reguliere personenauto’s en de gewone man.

Uitstekend track record

Autobedrijf KONI draait al heel wat jaren mee. Het hoofdkantoor is gevestigd in Oud Beijerland, maar met kantoren in Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten zijn ze actief in verschillende delen van de wereld. Zo’n 500 mensen mogen de KONI Group hun werkgever noemen. De eerste stappen werden reeds gezet in 1857 – niet in de auto-industrie, maar in de productie van paardenharnassen. In de auto-industrie kwamen ze pas verzeild toen de auto als vervoersmiddel begon op te komen – ongeveer een eeuw geleden inmiddels. Sindsdien heeft het Nederlandse bedrijf zich flink uitgebreid en is het inmiddels in de hele wereld een herkenbare naam op het gebied van carstyling onderdelen en in het bijzonder schokdempers en verlagingsveren.

De Sport Kit van KONI

De Sport Kit van KONI is het paradepaardje van het bedrijf op sportgebied. Ze zijn voorzien van de beste schokdempers die KONI tot dit moment heeft voortgebracht. De kit wordt gekenmerkt door de zeer snelle reactietijd en de uitstekende wegligging als gevolg van de superieure kwaliteit van de dempers. Door gebruik te maken van KONI schokdempers, zorgt u voor een vermindering van het slingeren en zweven van uw auto.

Zoals u mag verwachten zijn de schokdempers van KONI uitvoerig getest. Deze Sport Kit heeft dan ook de voordelen en kwaliteiten van de racedempers van KONI over genomen. Door het uitgebreide testen kan KONI een bepaalde mate van kwaliteit garanderen die veel andere bedrijven niet behalen.

De KONI Sport Kit biedt schokdempers die instelbaar zijn en een maximale verlaging bieden van tot wel 40 mm (afhankelijk van auto). Daarnaast zijn de verlagingsveren door de officiële distributeur van KONI in Duitstalige landen geproduceerd, namelijk H&R. Door deze twee krachten te combineren bent u verzekerd van een goede kit.