Waarom een auto importeren uit Amerika?

Een auto importeren uit Amerika kan meerdere voordelen hebben. Omdat het financieel aantrekkelijk is of omdat u niet dezelfde auto wilt rijden als de buurman. Maar uiteindelijk is reden nummer 1, de liefde voor Amerikaanse auto’s. Een ander voordeel is dat de auto’s meestal in een beter conditie zijn vanwege het warmere klimaat. Vaak kunnen er uit Amerika auto’s worden geïmporteerd die in Europa niet geleverd worden. Daarom rijdt u echt in iets speciaals. Bij een auto importeren komt aardig wat kijken maar als u het op de juiste manier aanpakt kan het aardig wat geld schelen. Daarom is een auto importeren uit Amerika een goede keuze.

De inspectie bij een auto importeren.

Op dit moment is een auto importeren uit Amerika erg populair alleen het bekijken van het voertuig is lastig. Als u een auto in eigen land koopt heeft u hem ook eerst gezien. Maar hoe gaat dat in het buitenland? Wilt u een auto importeren uit Amerika?, Helaas is het niet voor iedereen haalbaar om eerst naar de USA te gaan om de auto te bekijken. Gelukkig zijn er gespecialiseerde netwerken door heel Amerika die de auto’s volledig voor u inspecteren. Meestal is dit al mogelijk binnen 3 dagen. Doordat het voertuig grondig wordt geïnspecteerd voorkomt u teleurstellingen. Zo is een auto importeren uit Amerika een verstandige keuze en zal u er achteraf geen spijt van krijgen.

Betaling van een auto importeren.

Wat komt er allemaal kijken bij de betaling van een geïmporteerde auto? Ten eerste de meest logische uitgave, dat is die van het voertuig zelf. Ten tweede komen de transport kosten erbij. Bij een auto importeren komen er ook invoerrechten overheen. De invoerrechten zijn 10% van de aankoopprijs en transport samen. Wanneer je dit allemaal bij elkaar hebt gedaan komt er nog eens 21% BTW overheen. Wilt u een auto importeren uit Amerika kan het zijn dat de auto niet voldoet aan de Europese regelgeving. Wanneer dit het geval is moeten er aanpassing aan de auto worden gedaan. Deze aanpassingen gaan ook kosten met zich meebrengen. Daarna zal er een RDW keuring moeten worden gedaan. Als laatste komen de BPM kosten erbij. Deze zijn niet van toepassing bij hele oude auto’s, zeer milieuvriendelijke voertuigen en bedrijfsauto’s. Dit allemaal lijkt een hele grote opgave maar omdat auto’s veel goedkoper zijn in Amerika bent u alsnog goedkoper uit. Dus uiteindelijk is een auto importeren een goedkopere manier om echt in iets speciaals te rijden.