Wat te doen in de auto?

Autovakantie

Je kent het wel, op een autovakantie gaan. Uren aan een stuk vliegen de kilometers route du soleil of autobahn onder je door en langzaam maar zeker wordt de natuur om je heen steeds mooier. Zo nu en dan even de benen strekken en wat te eten of drinken halen bij een tankstation langs de weg, om vervolgens weer plaats te nemen in de voor jou aangewezen stoel. Vooral op de heenweg is de sfeer in de auto erg goed, iedereen heeft zin om lekker op vakantie te gaan en niemand vindt het echt erg om er lang voor stil te zitten (behalve misschien die kleine dan). Echter, zo nu en dan kan er iets van verveling in kruipen en daarom hebben wij de leukste spelletjes voor onderweg voor je op een rijtje gezet!

Ik ga op vakantie en ik neem mee.

Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die deze ware klassieker niet kennen. Voor degene die het spel echter niet kennen zal ik even een korte uitleg geven.
De essentie van het spel is dat iedereen een voorwerp moet toevoegen aan de steeds langer wordende lijst aan spullen die mee gaan op vakantie. De eerste persoon zegt bijvoorbeeld ik ga op vakantie en ik neem mee een tandenborstel en vervolgens vult de tweede persoon dit aan met wat hij of zij per se mee wil nemen op vakantie. De eerste die de lange lijst niet meer vloeiend op kan noemen heeft verloren.

Liedjes raden

Tegenwoordig zijn er erg veel instrumentele versies van bekende nummers te vinden, deze lenen zich natuurlijk perfect voor een leuk auto spelletje. Kunnen de rest van de passagiers raden welk nummer erop staat bij een instrumentele versie? Je kan zelfs een stap verder gaan: zing de tekst van een ander nummer over de muziek heen en kijk wie ze allebei kan raden!
Met instrumentele versies van muzieknummers kunnen jullie je natuurlijk ook wagen aan een leuk karaoke uurtje!

Het 20-vragen spel

Kies iemand die jullie allebei kennen, een BN’er, een vriend, of misschien zelfs wel iemand die bij jullie in de auto zit. De ander mag 20 vragen stellen die allemaal met ja of nee te beantwoorden zijn, om er zo achter te komen wie je in gedachten hebt.
Schrijf degene die je in je hoofd hebt van tevoren wel even op zodat er geen onduidelijkheid bestaat over of je wel of niet de waarheid spreekt.

30 seconds

Bijna iedereen beschikt tegenwoordig over een mobiele telefoon en dit biedt natuurlijk een groot aantal mogelijkheden tot vermaak voor onderweg. 30 seconds is hier een schoolvoorbeeld van: zonder het hele bordspel mee te sleuren kan het spelletje gespeeld worden.
Je speelt het spelletje twee tegen twee, waar de een telkens binnen 30 seconden vijf personen moet proberen te omschrijven aan de ander. Voor elke naam die goed geraden wordt krijgt het team er een puntje bij.

Dierenspel

Dit simpele spelletje bevindt zich ook in de categorie klassiekers. Iemand noemt een willekeurig dier, bijvoorbeeld aap en de volgende in de rij moet vervolgens een dier verzinnen dat met de laatste letter van het voorgaande dier begint (dus een P).
Het spelletje kan natuurlijk ook gespeeld worden in hele andere categorieën, zoals bijvoorbeeld namen of merken.

Verboden woord

Je voert een gesprek met twee of meer mensen en iedereen heeft één verboden woord. Ja, nee, oké en ehh zijn vier verboden woorden die het voeren van een gesprek erg moeilijk maken, maar daardoor ook wel erg leuk!

Natuurlijk zijn er nog tientallen andere manieren om jezelf te vermaken in de auto, maar toch hopen we dat jullie wat nieuwe ideeën hebben opgedaan door onze lijst.

We hebben dit artikel ontwikkeld samen met echte experts op het gebied van met de auto op vakantie gaan, namelijk: HolidayCars.