Wat zijn de voordelen van een achteruitrijcamera?

Een achteruitrijcamera set kopen kan voor sommige best een flinke investering zijn. Dit komt omdat zo’n achteruitrijcamera set vaak tot in de honderden euros kunnen oplopen. Sinds dit een flinke investering is zullen wij u een aantal voordelen benoemen waarom dit stukje apparatuur toch moet overwegen.

 1. Hulp bij het inparkeren
  Een achteruitrijcamera biedt u een extra paar aan ogen om die vervelende hoekjes toch goed kunnen zien en om te voorkomen dat u tegen een andere auto aanrijdt. Hierdoor hoeft u niet meer over uw schouder te kijken wanneer u aan het file parkeren bent en hou je meer overzicht. Dit geldt ook wanneer het aan het regen is, wanneer de spiegels nat zijn. Deze camera’s bieden ook vaak zicht hoeveel ruimte er nog tot het stoeprandje is. Door al deze inzichten is de kans op krassen en deuken veel kleiner.
 1. Hulp bij het invoegen op de snelweg
  Als je gaat invoegen op de snelweg moet je altijd goed kijken wat er voor u gebeurt, daardoor kunt u nog weleens vergeten dat er naar achter gekeken moet worden. Zeker als u gaat invoegen. Een achteruitrijcamera biedt dit, waardoor je altijd vooruit kunt blijven kijken en geen onnodige risico’s hoeft te nemen.
 1. Een (over het algemeen) veiliger gevoel
  Als je als een beginnende bestuurder voor het eerst alleen gaat rijden kan dit nogal erg spannend zijn. Als je aan het lessen bent voor je rijbewijs heb je nog een instructeur naast je die kan ingrijpen als dit gedaan moet worden. Een achteruitrijcamera kan beginnende bestuurders wat extra zelf vertrouwen geven om de weg op te gaan. 
 1. Cameras zijn veiliger dan sensoren
  Tegenwoordig zijn veel auto’s al voorzien van een parkeersensor die gaat piepen wanneer de auto bij het inparkeren in de buurt komt van een andere auto. Na onderzoek van het Insurance Institute of Highway Safety kwam naar voren dat een achteruitrijcamera effectiever kan zijn dan een parkeersensor bij het voorkomen van een aanrijding wanneer er iemand naar achter aan het rijden is. Hierbij voorkom je dan toch dat er iemand gewond raakt of wat ergers. Toch fijn, als je dit kan voorkomen op zo’n manier.