Wat zijn de voordelen van short lease?

Soms is het afsluiten van full-operational leasecontracten voor een bedrijf financieel simpelweg onverantwoord. Tot voor kort was je daarom aangewezen op het huren van auto’s, ook iets dat al met al erg duur bleek. Met short lease profiteer je van de voordelen van full-operational lease, maar kun je per week van de overeenkomst af. Daarmee is het meteen ook de meest flexibele wijze van leasen, iets dat daarom ook meer en meer ontdekt wordt door zowel de particulier als het bedrijfsleven.

Voor een termijn van maximaal twaalf maanden
Short lease geldt voor een periode van minimaal twee en maximaal twaalf maanden. Binnen die termijn kun je de overeenkomst per week opzeggen zonder opzegtermijn. Ideaal dus als jij zo iemand bent die graag elk jaar in een nieuwe auto rijdt. Door voor deze leasevorm te kiezen zoek jij je elk jaar weer een gloednieuwe auto uit. Wie doet je verder wat?

Kies je voor een ander merk of juist niet?
Short lease kan je ook antwoorden op prangende vragen opleveren, bijvoorbeeld als je sterk twijfelt om na een lange periode in een bepaald merk auto te hebben gereden voor een ander merk te kiezen of om over te stappen naar hybride of elektrische auto. Door voor een korte leaseperiode te kiezen test je dit gewoon. Is die auto nou wel of niet geschikt, of houd je liever vast aan je eigen merk? Op die vragen krijg je tijdens de korte leaseperiode het antwoord.

Perfect voor startende ondernemers
Short lease is ook al ideaal voor zzp’ers en de startende ondernemer. Ook deze groepen willen financiële risico’s het liefst zoveel mogelijk uitsluiten en dat doe je met deze leaseconstructie. Bovendien verloopt de acceptatie makkelijker en hoef je bijvoorbeeld geen jaarrekeningen te overleggen. En dus rijd je al heel snel in een auto die bij je bedrijf past, zonder slapeloze nachten te hebben over de financiële risico’s die je loopt, want die loop je niet.

Flexibel wagenpark
Short lease geeft je als bedrijf een flexibel wagenpark. Zeker in een periode dat er bedrijfsmatig dan weer krimp en dan weer groei ontstaat, is het moeilijk om daar je wagenparkbeheer op aan te passen. Met deze manier van leasen kan dat wel en voldoe je telkens opnieuw aan de steeds verschillende mobiliteitsvraag. Bovendien is deze manier van leasing heel snel te regelen en als je wilt dan wordt de auto nog gebracht ook en na de leaseperiode desgewenst weer opgehaald.

Een eerste arbeidsovereenkomst
Short lease is ook al de perfecte oplossing als je iemand een eerste arbeidscontract voor bepaalde tijd – meestal een half jaar- aanbiedt en een auto een secundaire arbeidsvoorwaarde is. Het afsluiten van een full-operational contract is dan niet aan de orde vanwege de financiële risico’s, huren is vaak ook al erg duur. Door voor shortlease te kiezen komt de lengte van de eerste arbeidsovereenkomst overeen met de termijn van deze flexibele leasevorm.  Kun je na dat halfjaar wel eens weer zie hoe de situatie dan is. Ook bij shortlease zijn belasting, verzekering, onderhoud en reparatie en pechhulp bij de maandkosten inbegrepen.